barmix_horeca
27
Paź

Barmix w branży HoReCa

Jak zadbać o swój biznes, aby przetrwać w dobie pandemii koronawirusa?
Na początek musimy sobie uzmysłowić potencjalne szanse i zagrożenia z wyprzedzeniem w naszej działalności. Mając na uwadze czynniki od nas niezależne i wprowadzane obostrzenia przeciwdziałające rozprzestrzenianiu się wirusa. Potem zawczasu musimy podjąć odpowiednie działania.
Czy Barmix ma szansę zaistnieć w branży HoReCa w tym niełatwym dla wszystkich czasie? Kiedy wrócimy do normalności i znikną żółte oraz czerwone strefy? Czy najbliższy sezon jesienno-zimowy jest stracony i musimy nastawić się na zarabianie wiosną lub dopiero latem 2021 roku?

Już wiosną na początku lockdownu branża HoReCa przeżywała kryzys.
Wiele lokali zawiesiło swoją działalność, wiele przestało istnieć.
Upadający segment liczył straty. Oddech złapał dopiero w czerwcu, mając za plecami wciąż niewidzialnego wroga – COVID-19.
Wówczas właściciele hoteli, sal weselnych, restauracji, barów i pubów próbowali wrócić na prostą, dostosowując się do nowej rzeczywistości.
Wielu zaczęło zupełnie na nowo myśleć o swoim biznesie: jego rozwoju, zarabianiu, byciu konkurencyjnym.
Realizacja swojej dotychczasowej działalności musiała z jednej strony reagować na sytuację “covidową”, a z drugiej strony – wciąż dostosowywać się do zmieniających się potrzeb klienta.
Gdzie w tym wszystkim znaleźli się ci, którzy postawili na Barmix, automatycznego barmana?

barmix_horeca2
barmix horeca

Korzyści z posiadania ekspresu do drinków

            Po pierwsze okazało się wówczas, że przedstawiciele hoteli, sal weselnych, restauracji, pubów i barów, mając w swojej ofercie Barmix, byli bardziej atrakcyjni dla potencjalnego klienta.

Co to oznaczało w praktyce?
Jeśli porównamy podobne lokale w branży HoReCa pod kątem: zbliżony wystrój, oferta menu, cennik, to większość klientów chętniej odwiedzała to miejsce, które oferowało coś niszowego, a jednocześnie atrakcyjnego lub w zdecydowany sposób zapewniające odbiorcy łatwą obsługę. Klienci sami zapraszali znajomych, żeby mogli wypróbować drink wykonany przez automatycznego barmana.

Trudno się nie zgodzić, bo owe atrakcje są wciąż innowacyjne, nietypowe, mają ciekawy design i wyróżniają się na tle konkurencji.

Po drugie usprawnili pracę na barze. Od teraz posiadają „barmana” który wykona 80 drinków zawsze w tych samych proporcjach i to w zaledwie 15 sekund. Kelner czy barman ma za zadanie jedynie wsypać lodu do szklanki, następnie wcisnąć odpowiedni numer na klawiaturze Barmixu, udekorować drink i gotowe. Całość trwa do 30 sekund.

Po trzecie zyskali pracownika, który jest gotowy do pracy 24h/7 i za którego nie trzeba opłacać składek ZUS.
Mamy pewność, że nie pójdzie na kwarantanne i nie przyniesie L4.

Właściciele z branży HoReCa, korzystając z Barmixu, osiągają wyższe przychody, oferując swoim klientom automatycznego barmana nie tylko na swoich imprezach, podczas wesel, ale także wynajmując i umożliwiając im codzienne korzystanie z Barmixu w pubach, restauracjach, czy barach.

W branży HoReCa Barmix jest wykorzystywany na dwa sposoby, w zależności od opcji. Są to: Barmix Mobile i Barmix Optimale.

barmix mobile impreza

Barmix Mobile na co dzień i dla małych imprez

            Ten automat to technologicznie zaawansowana maszyna, która w ekspresowym tempie przygotowuje drinki. Posiada po bokach osiem stanowisk na butelki (po cztery z każdej strony), do których są podpięte specjalne rurki z urządzenia. Po uruchomieniu Barmixu to przez nie automat pobiera dowolną ciecz, w zależności od wyboru naszego ulubionego drinka.
W butelkach znajdują się: alkohole, soki i syropy.
Z przodu maszyny mamy oznaczone miejsce na postawienie szklanki, nad którym znajduje się dozownik wlewający płyny.
Drink jest gotowy do 15 sekund. Jego wybór następuje po naciśnięciu określonego guzika na automacie (każdy numer jest przypisany pod inny drink) – klawiatura znajduje się w prawym górnym rogu urządzenia.
Maszyna posiada także ekran dotykowy w lewym górnym rogu, który wyświetla, jak należy krok po kroku przygotować swój ulubiony trunek. Proste, prawda?

        

            Poza tym Barmix Mobile może być również wykorzystany na mniejszych imprezach, a do obsługi (jeśli nie chcemy by tym zajmowali się nasi goście) możemy wyznaczyć jakąś osobę spośród dostępnych pracowników lokalu.

Wdrożenie takiego Barmixu w swoim lokalu zajmuje 15 minut.
Całość jest bardzo prosta w obsłudze.

barmix optimale wesele

Barmix Optimale towarem must have na wielu imprezach

            Z kolei Barmix Optimale posiada ukryte stanowiska na pojemniki o pojemności 28 litrów, które po zapełnieniu wskazują, jak szybko ubywa danej cieczy podczas korzystania z maszyny. Cały mechanizm nalewania drinków, a także umiejscowienie klawiatury i tabletu są takie same, jak w przypadku Barmixu Mobile.

Barmix Optimale jest wykorzystywany głównie na różnego rodzaju imprezach. Prym wiodą zwłaszcza wesela, imprezy firmowe, urodziny, imieniny, jubileusze, czy inne eventy.

Jest także możliwość wykorzystania Barmixu Mobile oraz Optimale jako automatu samoobsługowego.

Dzięki zdalnemu włącznikowi wstawiamy Barmix poza barem a kelnerka ma za zadanie jedynie pobrać opłatę. Klient w ten sposób może sam wykonać drinka.

Dlaczego Barmix okazuje się strzałem w dziesiątkę?

Nie warto koncentrować się na tym, co i jak robią inni.
Dobrze jest być oryginalnym i postawić na automatyzację własnej działalności z Barmixem.
Później wypada postawić na jego promocję np. w social mediach, czy skupiając się nawet na marketingu szeptanym. Można polecać go zwyczajnie swoim gościom podczas każdej wizyty w lokalu.

Barmix wyróżnia się na tle atrakcji oferowanych przez konkurencję.
To wciąż nowy trend na rynku, o solidnej i stalowej konstrukcji, ciekawym designie.
To również niezawodny automat, który wykonał już 171 840 drinków.
Pamiętajmy, że w przypadku usterki serwis Barmixu jest czynny całą dobę.

Możesz już zawczasu zaplanować swój biznes z Barmixem.
Pamiętaj, że kiedy tylko skończy się pandemia COVID-19, będzie łatwiej realizować swoje zamierzenia i zarabiać. Pomyśl o tym już teraz.

Przenieś wraz z nami swój lokal gastronomiczny w XXI wiek!
Kliknij i skontaktuj się z naszym doradzą ds. horeca